top of page

VR-virtuaali lasit tulevat - oletko valmis?

Jotta saisit virtuaalitodellisuudesta (VR), kuten 360-videoista tai -peleistä, parhaan mahdollisen kokemuksen irti, tarvitset virtuaalilasit tai VR-silmikot, kuten niitä Suomeksi kutsutaan.

Kuluva vuosi jää historiaan VR-lasien rynnäkkönä Suomeen. VR-laseja pyritään aidosti lanseeraamaan kuluttajille, joten tarjontaa on paljon. Oletko kiinnostunut laseista? Jos olet, niin oletko valmis ? Valinnan tuskaa se ainakin tuottaa.

Tero Pänkäläisen pitämällä verkkosivustolla on ansiokas katsaus millaisia VR-laseja kuluttajille on tarjolla. Lasien laatu, suorituskyky sekä hinnat vaihtelevat. Tarjolla on sekä pahvisia, itse koottavia alle kymmenen euron laseja että hienoa tekniikkaa sisältäviä lähes 1000 euron vempaimia. Millaista lasien tarjonnan pitäisi olla, jotta 360-videoista tai lähetykset puhuttelevat massoja ?

(Lähde: Virtuaalimaailma.fi)

Syksyn eniten kohistu julkaisu tapahtui lokakuun alussa (4.10.2016), kun Google julkaisi omat VR-lasinsa. Googlen Daydream View on silmikko, johon laitetaan sisään puhelin. Lasien mukana tulee myös ohjain, jolla virtuaalitodellisuutta voidaan ohjata. Tällä hetkellä ainoat yhteensopivat puhelimet ovat Googlen omat uutukaiset Pixel ja Pixel XL. Lasit tulevat myyntiin marraskuussa USA:ssa ja niiden hinta asettunee 80 taalan hujakoille.

Koska virtuaalitodellisuus kuten 360-videot ovat todella uudenlainen media, pitää kuluttajien ensin oppia heittäytymään virtuaalitodellisuuteen. Ja kyllä - heittäytyminen vaatii myös niiden lasien laittamista päähän. Monen mielestä ajatus VR-lasien kanssa heilumisesta tuntuu hölmöltä ja sitä onkin pidetty yhtenä esteenä 360 VR-videoiden leviämisessä.

Tulevaisuutta kannattaa kuitenkin ennakoida havainnoimmalla, miten nuoret ja omat lapsemme omaksuvat teknologiaa. Tästä esimerkkinä on viime vuotinen kokeilu, jossa New York Times -lehti lähetti 300 000 lukijalleen VR-lasit. Jostain syystä nämä pahviset VR-lasirakennussarjat päätyivät lasten askartelu tehtäväksi ja sosiaalinen media alkoikin täyttymään hassuista kuvista lapsista VR-lasit päässä.

Onko virtuaalitodellisuuden omaksumisen massoille kiinni tekniikasta ? Voisiko avainasemassa olla kuitenkin ihmisten kyky oppia heittäytymään virtuaalitodellisuuteen - kokemaan 360-videoita. New York Timesin kampanjan myötä New Yorkin lapsille virtuaalitodellisuus ja VR-lasit on ihan normi juttu.

p.s. (nytvr on todella hieno osoitus 360-videoiden soveltumisesta journalismiin, jossa lukija saa kokea uutisjutut).


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Tunnisteita ei vielä ole.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page