Tässä on syy miksi 360° VR videoista kohistaan!

September 14, 2016

“360° VR videot muuttavat kaiken mihin olemme perinteisesti tottuneet videoiden katsomisessa.

Se muuttaa meidät katsojasta kokijaksi. Se luo tunteen, että olemme osa jotakin. 360-videoilla on mahdollista saada suora yhteys katsojan aisteihiin, tunteisiin ja koko kehoon.”

Katsojan aistit ovat elokuvaohjaajan maalia taulun kankaalla”


Näin väitti Chris Milk, Grammy-palkittu ohjaaja, joka piti inspiroivan puheen virtuaalitodellisuudesta uutena mediana ja taidemuotona, TED talk showssa kesällä 2016.


Itse kuvittelen 360-videoiden mahdollisuudet näin: Muistele vaikkapa Painajainen Elm Streetillä elokuvaa ja sen hyytäviä hetkiä. Kuvittele että hyppäisit keskelle elokuvan tapahtumia: sen sijaan, että olisit se passiivinen (elokuva)sivustakatsoja, joka näkee uneksijan juoksevan pakoon Freddie Krugeria, ottaisit itse aktiivisen roolin ja olisitkin se uneksija, joka juoksee pakoon Freddie Krugeria.


Äänimaailmasta on mahdollisuus luoda virtuaalinen tila eli ääni kuuluu sieltä suunnasta, missä se syntyy. Kun ääni muuttuu katsomiskulman mukaan, voidaan katsojan huomiota ohjailla. Näin videosta voidaan tehdä aisteja voimakkaasti stimuloivia kokemuksia. Aistit puolestaan herättävät tunteita eli katsojan kokemuksesta voidaan tehdä vielä kokonaisvaltaisempi.


Videotuotannossa olemme ottamassa vasta ensimmäisiä askelia kohti virtuaalitodellisuutta (VR) ja sen tuomia mahdollisuuksia mediana. Se on varmaa, että muutoksen vauhti on nopeaa ja katsojalle tullaan tarjoamaan yhä hurjempia elämyksiä ja kokemuksia! Chris Milkin sanoin: “Virtuaalitodellisuus on se viimeinen media”
 

Katso Chris Milkin TED talk show aiheesta

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Virtuaalitodellisuus yrityskoulutuksissa - tehokkuutta & kustannussäästöä

August 25, 2017

1/2
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2020 - 360teekki Oy | +358 40 546 9878  kristian@360teekki.com