top of page

Matkamessut 2018 - lisääntyykö virtuaalilasit ständeillä?

Vuonna 2018 Matkamessuilla nähdään varmasti yhä enemmän virtuaalilaseja kuin tänä vuonna. Messupäivän aikana huomasin, että moni oli tarttunut virtuaalilasien tarjoamaan mahdollisuuteen. Silmin nähden se kannatti, sillä monia messuilla kiertäviä ihmisiä selkeästi kiinnosti, mitä kaikkea ”suurien laskettelulasien kautta” saattoi nähdä. Veikeänä huomiona oli se, että mikäli ständillä oli joku, jolla oli lasit päässä, alkoi ympärille tulla kiinnostuneita ihmisiä, jolloin syntyi jonoakin.

Messustandeille ei ole pitkään aikaan tullut mitään täysin uutta - erilaiset suuret näytöt ja niissä esitettävä sisältö on ollut ”edellistä” uutta. Arvioin, että kymmenet näytteilleasettajat tulevat hyödyntämään virtuaalilaseja 2018 Matkamessuilla. Tänä vuonna haasteena on ollut se, että koko vr-teknologia on nuori ja lisäksi sopivia 360 sisältöjä ei ole ollut vielä saatavilla.

matkamessut virtuaali

Virtuaalilasien kautta esitettävän sisällön avulla luodaan intensiivisempi kontakti asiakkaseen kuin suurien näyttöjen avulla. ​Messustandilla asiakaspalvelija antaa lasit katsojalle ja ehkä asettelee ne hänelle päälle. Tästä syntyy henkilökohtainen kontakti katselijaan eli potentiaaliseen asiakkaaseen. Katselukokemuksena esimerkiksi 360 videon seuraaminen on elämyksellisempi kuin screeniltä katsottaessa, jolloin siitä jää voimakas muistijälki katsojalle. Itse pidän tärkeänä myös ääntä ja siksi suosittelen aina käyttämään kuulokkeita videon toistamisen yhteydessä.

Havaintoja

* Jos paikalla ei ole asiakkaita, henkilökunnan kannattaa itse pitää laseja malliksi päässä, jolloin kiinnostuneita alkaa saapumaan paikalle uteliaisuudesta.

* Vältä netin kautta tapahtuvaa videon toistoa. Messuilla on yleensä paljon väkeä ja nettikaistat ovat tukossa, jolloin toistaminen alkaa tökkiä ja kuvanlaatu on huono.

* Paras tulos saadaan tietokoneen kautta toistetulla sisällöllä ja laadukkailla laseilla. Tämä toimii riippumatta nettiyhteydestä ja laatu ja kokemus on paras mahdollinen. Käytä kuullokkeita.

* Jos toistat kännykän kautta, valitse laadukkaan virtuaalilasit. Halpiksista jää halpa maku ja niiden kanssa menee aikaa kuin laatulasien.

* Vahdi lasejasi standilla. Ne ovat haluttua tavaraa varkaiden keskuudessa. Kunnon vr-laitteisto, jossa tietokone toistaa videon, on niin suuri, että sitä on vaikea varastaa. Tämänkin vuoksi sellaista kannattaa suosia.

* Varaa paikalle henkilö, joka osaa käyttää laitteita. Katsoja turhautuu, jos hän ei saa videota käyntiin nopeasti.

Matkamessut 2018 - virtuaalitodellisuus tulossa?

Finnairin osastolla oli brändätty vr-piste. Käytössä oli samanlainen kalusto kuin meidän 360teekillä on ohjelmassa. Kädessä on ohjaimet, joilla voi naivigoida virtuaalisessa maailmassa.

Fazerin ratkaisu 360 sisällön katsomiseen

Fazerilla oli ratkaisu, jossa kumimaisen pallon sisään oli asennettu näyttöpiste, jossa pystyi tutkimaan 360 valokuvia. Hauska idea! Pallossa olevaan koloon kurkistetaan ja pallon pystyi ottamaan käteensä ja pyörittelemään.

Kristian Katisko 360teekki Oy:stä Forexin osastolla matkamessuilla

Tässä on 360teekin Kristian, joka on Forexin osastolla. Forex päätyi näyttämään maisemia eri puolelta maailmaa. Me toimitimme heille 360-videoaineiston ja he hoitivat virtuaalilasien kautta esittelyitä itse.

matkamessut

Hyvinkään osastolla oli tehty erillinen mielenkiintoinen munanmuotoinen tila, jossa katsottiin virtuaalilaitteiden kautta sisältöjä.

Kirjoittaja: Mika Viitanen

 
Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Tunnisteita ei vielä ole.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page