top of page

Virtuaalitodellisuus (VR) messuilla - messujen uusi ulottuvuus

Pohdin tässä blogissa aihetta; miten voimme käyttää virtuaalitodellisuutta (VR) hyväksi messuilla ja tapahtumamarkkinoinnissa.

Messuille lähdetään usein toiveikkain odotuksin; että hyviä asioita tapahtuu ja että messuista on konkreettista hyötyä. Haluat tavata potentiaalisia asiakkaita ja yhteistyökumppaneita, haluat että yrityksestäsi puhutaan ja sosiaalinen media jakaa tietoa yrityksesi uutuuksista sekä että vielä lehdistökin kirjoittaisi sinusta. Ennen kaikkea haluat saada aikaan uutta myyntiä.

Mutta jokainen, joka on osallistunut messuosaston suunnitteluun tai messuständillä päivystämiseen, tietää kuinka haastavaa toiveiden toteutuminen on. Messuilla - nykyajan basaarissa - asiakkaiden huomiosta kilpailee sadat muutkin toimijat. Miten siis kaappaat asiakkaiden huomion? Miten erottaudut muista toimijoista? Miten luot messuilla kokemuksen ja vuorovaikutuksesta, joka jää asiakkaan mieleen? Sinun on tarjottava asiakkaalle jotain ERIKOISTA, joka puhuttelee häntä.​​

Virtuaalitodellisuus (VR) ja on yksi mahdollisuus, jota voit hyödyntää päästäksesi em. tavoitteisiin, jotka mielessäsi asetit ennen messuja.

Rakentamalla VR esittelypisteen ja hyödyntämällä 360VR videoita, voit tarjota asiakkaalle kokemuksia tuotteestasi ja palvelustasi ennakkoon.

Lisäksi, koska Virtual Reality on vielä jotain täysin uutta, pystyt vielä erottautumaan massasta.

VR-ständi tuo messuosaston suunnitteluun ja rakentamiseen kokonaan uuden ulottuvuuden.

Mainonnan roolia asiakkaan ostoprosessissa on pyritty hahmottamaan klassisella AIDA-mallilla (Attention, Interest, Desire and Action). Mallin kautta voidaan myös tarkastella virtuaalitodellisuuden mahdollisuuksia messuilla ja tapahtumamarkkinoinnissa.

A - rakentamalla VR esittelypisteen herätät HUOMIOTA, jonka avulla saat pysäytettyä osastollesi ohikulkevat messuvieraat.

I – 360VR videon avulla voit kertoa asiakkaillesi yhtiösi ja palvelusi tarinan. Tarinan kerronnan teho on VR videolla toteutettuna erittäin vaikuttava ja MIELENKIINTOINEN.

D – Jos VR esittelypiste tarjoaa messuvieraille ns. WOW kokemuksen, sana esittelypisteestä leviää viraalisti messuyleisön kesken. Messu ständistäsi tulee HALUTTAVA.

A – 360VR videolla pääset näyttämään mitä sinulla on tarjolla ja annat mahdollisuuden asiakkaille kokeilla ennen kuin ostat. Toimiva 360VR video on sellainen, että se aiheuttaa katsojassa halun TOIMIA: katsojat haluavat kokea sen uudestaan, todellisuudessa (oikeassa ympäristössä).

Kuten tiedät messuille osallistuminen on merkittävä panostus yritykselle sekä ajankäytön suhteen että rahallisesti. 360VR videon avulla voit esitellä asiakkaille tuotteitasi ja palveluitasi ilman että messuosaston seinät antavat sinulle rajoitteita. Kuvittele että sinulla on virtuaalinen myymälä, jossa tila ei halutessasi lopu koskaan kesken.

Asiakas voi ajella virtuaalisen Sunnuntai ajelun Monte Carlossa, käydä kokemassa Gondolihissillä nousun Leville, ajella maastopyörällä Nuuksiossa tai voit esitellä myymäsi tuotteen toimintaa siten että se on sinulla virtuaalisesti kädessä kun käytät vaikkapa jotain työkalua. Virtuaalitodellisuutta (VR) voidaan hyödyntää rajattomasti.

Haluatko seuraavilta messuilta täyden hyödyn irti? Kiinnostaako ideointi ja vinkit siitä, miten voisit hyödyntää virtuaalitodellisuutta ja 360VR videoita seuraavilla messuilla? Ota minuun yhteyttä ja jutellaan lisää. kristian@360teekki.com


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Tunnisteita ei vielä ole.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page