Virtuaalitodellisuus yrityskoulutuksissa - tehokkuutta & kustannussäästöä
StartFragmentKoulutuksessa on jo pitkä perinne erilaisten simuloitujen oppimisympäristöjen (liiketoiminnan johtaminen, pelastushenkilöstö, jne.) ja simulaattoreiden (esim. lennonopetus) hyödyntämisessä. VR ja 360°-sisällöt lisäävät vauhtia simulaatio-oppimisen kehittämiseen.
Myös VR mahdollistaa, että oppimiskokemuksia voidaan rakentaa simuloidussa ympäristössä. Oppimisesta voidaan tehdä elämyksellistä, aidosti vuorovaikutteista ja paikasta riippumatonta. Uppoutuminen simulaatioihin ja itseoppimiseen toimii paremmin VR ja 360°-sisällöissä kuin tavallisissa koulutusvideoissa.
Googlen VR tiimi (Google Daydream lab) tutki hiljattain VR:n tehokkuutta yksinkertaisen koneen (espresso kahvinkeitin) käytön opetuksessa. Googlen Ian MacGillivrayn mukaan tutkimuksessa mukana olleet ihmiset oppivat nopeammin ja paremmin, kun koulutuksessa hyödynnettiin VR teknologiaa.
360°-videoiden selkeä etu on se, että virtuaalinen oppimisympäristö voidaan tehdä kustannustehokkaasti ja ketterästi. 360°-videoilla voidaan perehdyttää ja kouluttaa henkilöstö haastaviin palvelutilanteisiin, koneisiin tai tuotantotiloihin, joihin pääsy on hankalaa.
VR ja 360°-sisällöillä on mahdollisuus myös kehittää yrityksen omaa asiakaskoulutusta. 360° videoilla voidaan luoda koulutusmateriaalia, jolla yritys voi erottautua omien tuotteiden ja palveluiden kouluttamisessa. 360°-sisältöä onkin alettu hyödyntämään yhä enenevässä määrin niin maailmalla (Walmart, UPS) kuin kotimaassa (Finnair, Wärtsilä).
Oletko miettiny voisiko VR ja 360°-sisällöt tarjota teille uuden ja erottuvan mahdollisuuden perehdyttää tai kouluttaa omaa tai asiakkaittenne henkilöstöä?
Jos kiinnostuit ja haluat tietää lisää, niin ota yhteyttä meihin ja kerromme kokemuksia miten VR ja 360-sisällöt toimivat oppimisen ja koulutuksen kehittämisessä.
EndFragment
Kommentare